Цеко Минев

Цеко Минев - главен собственик на "Първа Инвестиционна банка", "Витоша Ски" и "Юлен АД", председател на Българската федерация по ски. Използвайки позицията си в ски-федерацията, Минев лансира под мотото "развитие на спорта" негови частни "инвестиционни проекти", които унищожават българските природни ресурси, а с това ограничават и възможностите за нормален здравословен живот.
Той е най-големия персонален виновник за незаконното изграждане на ски-зона "Банско". Неговата фирма "Юлен" унищожи голяма част от Национален парк Пирин и причини трайни свлачищни процеси.
Спечелил е и търг срещу себе си за всички лифтове на територията на Природен парк Витоша. През октомври 2008 г. неговата фирма "Витоша ски" започна незаконно взривяване на прочутите витошки морени. Докато това беззаконие се случваше, Цеко Минев "компетентно" обясняваше по медиите, че "Каменните реки" на Витоша нямат стойност и не подлежат на защита.
След политическите уволнения на директорите на природните паркове, Цеко Минев нарече уволнения директор с прозвището "един от шепата псевдоеколози" и обяви, че вече няма кой да му пречи за превръщането на Природен парк Витоша в поредната презастроена пързалка. На 1.07.2012, в поредния си опит да изнуди държавата, Цеко Минев (чрез фирмата си Витоша ски) подпали биосферния резерват Бистришко бранище (в Природен парк Витоша).
На Цеко Минев му е забранено да заема управленски постове в български банкови институции поради участието му във фалита на „Агробизнесбанк” през деветдесетте.

За Цеко Минев работят: Бойко Борисов, Трайчо Трайков, Свилен Нейков, Мирослав Найденов, Румен Стоилов, Вежди Рашидов, Божидар Димитров, Христина Янчева, Нона Караджова, Цецка Цачева, Цветан Цветанов и още 65 корумпирани депутати от ГЕРБ.
Сред корумпираните политици е и Росен Плевнелиев (президент на България), който се е превърнал в рекламно лице на офшорната фирма "Юлен" и не се свени да прави реклама на незаконните ски-съоръжения.
С далаверите на Цеко са свързани и два поредни кмета на Банско - Александър Краваров и Георги Икономов.

на снимката не виждате мартеничка, а Цеко Минев (в ролята на Пижо) и неговата марионетка Бойко Борисов (в ролята на Пенда), по време на провеждане на незаконни ски състезания в Национален парк Пирин


(en) Tseko (Tzeko) Minev - major shareholder of First Invesment Bank and Ulen JSC, Chairman of the Bulgarian Ski Federation. He bears the main responsibility for the illegal construction of Bansko Ski Zone.

(de) Tzeko Minev - Haupteigentümer von "Erste Investitionsbank", "Vitosha Ski" und "Julen AG", Vorsitzender der Bulgarischen Skiföderation. Er ist die Person, die die grösste Verantwortung für den illegalen Aufbau von Ski-Zone "Bansko" trägt. Er hat auch eine Versteigerung für alle Lifts auf das Territorium vom Naturpark Vitoscha gegen sich gewonnen.

(fr) Tzéko Minev – propriétaire général de la Première banque d'investitions, “Vitosha ski” et “Yulen SA”, président de la Fédération bulgare de ski. Il est le plus grand coupable personnel pour la construction illégale de la ski zone Bansko. Il a aussi gagné une enchère contre lui-même pour tous les téléphériques sur le territoire du Parc naturel Vitosha.

(it) Tseko (Tzeko) Minev – l'azionista maggiore del „First Investment Bank“, „Vitosa Ski“ e „Yulen JSC“, presidente dell'Associazione bulgara di sci, responsabile per la costruzione delle piste a Bansko.

(ro) Tseko (Tzeko) Minev - actionar majoritar al First Invesment Bank and Ulen JSC, presedinte al asociatiei bulgare de ski. El poarta principala responsabilitate pentru constructiile effectuate in zona Bansko.

12 коментара:

  1. Най-забавното е, че днес, по случай "Blog Action Day" се изхвърлиха да пишат greenwash "да се замислим за бъдещето, за природата...да не хвърляме отпадъци"...

    ОтговорИзтриване
  2. ВЪН ЦЕКО ОТ АЛЕКО ! БОГ ДА ТЕ НАКАЖЕ ГАДИНО МРЪСНА ЗА СПИАРНЕТО НА ЛИФТОВЕТЕ !

    ОтговорИзтриване
  3. Българската федерация по ски често е нарушавала законите за обществените поръчки при избора на партньори, а свързани с президента й Цеко Минев фирми са получили стотици хиляди лева без да минават през законовите процедури, показа проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).
    При проверката за периода 2006-2010 г. агенцията откри нарушения при поръчки за почти 860 хиляди лева и състави седем акта на Минев в ролята му на президент на БФСки. За още четири нарушения не са му съставени актове, защото е изтекъл давностният срок.
    Най-голямото нарушение обаче е свързано с договор с "Балкан холидейз сървисис", управлявана от съпругата му Радка Минева и притежавана от две офшорни фирми. През 2008 г. БФСки избира туристическата компания за изпълнение на програмата "Научи се да караш ски", която се финансира основно от спортното министерство и Столична община.
    Само два дни, след като ДАМС одобрява финансирането, БФСки подписва договор с "Балкан холидейз сървисис" за 557 500 лева. Обществена поръчка не е проведена. Компанията от своя страна наема като подизпълнител за част от услугите по програмата "Витоша ски", за което й плаща 376 хиляди лева.
    Запитан от АДФИ да обясни ситуацията по договора, Цеко Минев отговаря, че БФСки не е задължена да спазва по-особена процедура за избор на партньори при реализацията на проекта, тъй като не е възложител по ЗОП.
    АДФИ установява, че при подписването на договора за проекта никъде не е указано, че трябва да се наема трета фирма за изпълнението му. Но Минев твърди, че за изпълнението на проекта им е била "необходима логистична помощ от опитен в туроператорската дейност партньор". Освен това "Балкан Холидейз Сървисис" осъществявала дейността безвъзмездно.
    "Дневник" няколко пъти е описвал, че програмата "Научи се да караш" ски представлява форма за нерегламентирана държавна помощ към близки до Цеко Минев фирми, като "Балкан холидейс", "Витоша ски" и "Витоша ски училища". Когато преди година бяха попитани защо другите ски училища на Витоша не получават поръчки по проекта, от федерацията отговориха, че нямали капацитет.
    По същата програма, но през 2010 г. без да е провела процедура за възлагане на малка обществена поръчка, БФСки е изплатила на "Витоша ски" 88 527 лв. за извършване на спортни услуги и още 40 240 лв. за доставка на храна.
    Потърсен за коментар от "Дневник", вицепрезидентът на ски федерацията Георги Бобев заяви: "Няма да коментираме. Имаме юристи, които работят по въпроса".
    При проверката са установени по-малки нарушения за невъзлагане на малки обществени поръчки, като например през 2010 г. са платени 22 440 лв. за изграждане на временна електрическа инсталация и генератор на ел. енергия и 19 800 лв. без ДДС за доставка и монтаж на временни конструкции. Има нарушения при избор на фирми за транспорт и озвучаване на събитията
    При едно от нарушенията, останало без акт, през януари 2007 г. ски федерацията е сключила договор с BH Air за 85 323 лв. за чартърен превоз на пътници и товари във връзка с Европейската купа по ски в Банско. Авиокомпанията е дъщерна на "Балкан Холидейз Сървисис".
    Иначе за периода 2006-2010 г. ски федерацията е получила 5.5 милиона лева за организацията на пет състезания от европейската и световната купа по алпийски ски в Банско, както и световната купа по сноуборд в София. Основна част от средствата за ски състезанията се изплащат на "Юлен" за подготовка на трасета, спортно оборудване и наем.
    Ако се добави помощта за състезанията по ски от световната купа за 2011 и 2012 г., общата сума на държавното финансиране за тези стартове набъбва на 11.5 милиона лева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4.05.2012 г., 6:53:00

      Поздравления за държавата! За 4 години са отпуснати 11 мил. лв. Като
      точната сума сигуено е под въпрос. Важното е, че са насочени усилия за
      развитието на важен отрасъл. Цеко Минев, колкото и да го плюят, трябва
      да му се признае, че направи много за ските, дори и сноуборда. А
      най-доброто предстои. Аз лично му стискам палци да направи Банско
      официална спирка за кръговете от световната купа.

      Изтриване
    2. Анонимен8.05.2012 г., 5:31:00

      По-голяма простотия не бях чел. Цеко, намери си по-свесни пиар агенти.

      Изтриване
    3. Анонимен3.07.2012 г., 4:07:00

      заради тъпите ви ски Цеко е..а майката на природата, а баце Бойо вика .."Вижте в Австриа незнам си колко километра ски писти имало"... да де ама сега австрийците се чудят защо вечно зелените им гори са започнали да кафевеят... е ще каже някой.... Поне си имат гори Австрийците... Ние си прецакахме морския бряг... сега да прецакаме горите и планините... щото некви си идиотчета искали да карат СНОУБОРД... Да го духате Вие и Вашия сноуборд... аз си искам планината и гората. и да ви каже, че най-големите планинари н обичат ски и бордове... Защо ли?! .. ми то е ясно има ли ски има и паплач от НЕ-защитници на природата, които освен да калят и серат горе в планината.... еми нищо друго не правят! Ако бяха отпуснали 11 млн.лв. за гора и планина щеше да е по-добре мисля! За световната купа им дреме само на Цеко и на поддръжниците му. На елените и сърните със сигурност не им се иска да им засерат дома защото Цеко искал да прави кинти... или защото некви недоклатени дечица, които и 1 книга не са прочели през живота си, искали да карат ски... МАЙКО МИЛА!!!

      Изтриване
  4. Анонимен4.07.2012 г., 5:29:00

    Предлагам допълнение: на 1.07.2012 г. Цеко Минев и марионетките му от Министерството на горите подпалиха резервата "Бистришко бранище"

    ОтговорИзтриване
  5. Законът за горите е безсмислен, той е като "Параграф 22". Обществото е заблудено, че развитието на ски спорта и зимния туризъм ще спомогнат за изсичането на горите в България. Зимният туризъм благоприятства хората да се любуват на българската гора, а лифтовете са най-екологичният тип транспорт. Никъде по света не е забранено да се строят лифтове, нито писти - нито в национални, нито в природни паркове. Забраната за строеж важи само за резервати.

    Искането е съвсем елементарно - без да се променя предназначението на земята, да се изсади горският фонд, а на негово място да се строят единствено ски лифтове и ски писти с право на строеж за 30 години. Процедурата е напълно прозрачна и ще позволи на зимния туризъм да се развива. Големият въпрос е искаме ли да имаме зимен туризъм, или не искаме да имаме зимен туризъм? И всеки трябва да си зададе въпроса.

    ОтговорИзтриване
  6. Зимният туризъм не е строителство. Преди Цеко хората караха ски без проблеми.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2.09.2012 г., 7:56:00

    За съжаление днешна България е частва собственост на Цеко-вци и Боко-вци...

    ОтговорИзтриване
  8. Кога ли ще ги вкарат,кьдето им е мястото тия кретени ???

    ОтговорИзтриване
  9. дааа, а кой е този зад Мартеницата, който ги подслушва ?

    ОтговорИзтриване

Използвайте това поле за да напишете превод на страницата, да допълните с факти, или да коментирате написаното. Ако превеждате страницата, уточнете езика, на който пишете. Моля, пишете българските коментари на кирилица!

Нека повече хора да разберат кой е виновен за умиращата природа в България! Можеш ли да преведеш текста на друг език? Цъкни по-горе върху "публикуване на коментар" напиши на какъв език превеждаш и се опитай да направиш възможно най-точен превод.
(en) Did you translate the text above to your language? Let more visitors to read the black list. Publish your translation as a comment.

(bg) Забележка: * Фекалната маса от хотелите е изчислена от броя предлагани места по средната дневна маса фекалии от възрастен, при условие, че в хотела няма вегетарианци. Ако гостите са вегетарианци, масата се преизчислява по коефициент 1.4.
(en) A clarifying note: * The weight of excrements produced by the hotels was calculated based on the number of guests who can be accommodated and the average daily amount of excrement produced by an adult, provided that he is not a vegetarian. If the hotel guests are vegeratians, the weight of their excrements must be re-calculated by applying a quotient of 1.4.
(it) Spiegazione: * La quantità di escrementi umani si calcola secondo il numero di ospiti che ci possono accomodarsi e la quantità media di escrementi per un adulto non-vegetariano. Se gli ospiti sono vegetariani, questa quantità si moltiplica per 1,4.
(ro) O nota de clarificat: * Greutatea excrementelor produse de hoteluri a fost calculata luand in considerare numarul de oaspeti care s-au cazat si de media de excremente produsa de un adult zilnic luand in calcul ca nu este vegetarian. Daca oaspetii hotelului sunt vegetarieni atunci se va recalcula luandu-se in considerare un coeficient de 1.4.

Данни за посещаемостта: Броят уникални посетители от създаването на сайта до сега се вижда в оранжевия брояч в края на тази страница. За средната дневна посещаемост погледнете картата и брояча в дясното поле.