Ваклин Стойновски

Ваклин Стойновски - самозабравил се мошеник и далавераджия с комунистическо потекло, наричан за благозвучие "бизнесмен". Държи на концесия плажа на Бургас, в следствие на което плажът е мръсен и осеян с незаконни временни (и бивши временни) постройки. С помощта на манипулации и задкулисни маневри успя да се сдобие с разрешение за строи небостъргач (естествено с прилежащата му инфраструктура) на територията на 100-годишен парк - Морската градина на Бургас.
още инфо: През януари 2002 г. Стойновски прострелва в главата и гърдите съдружника си Антон Йорданов. Дейността им е била свързвана с мафиотския кръг "Мултигруп".
През 2006 г. Стойновски оглави подписка срещу 100-метровата свободна от строежи ивица, формулирана в проектозакона за Черноморското крайбрежие. Проектът му за небостъргач е несъвместим по този закон.

(en) Vaklin Stoynovski - a highly controversial businessman. Somehow by moves never made public, he managed to obtain construction permit to build a skyscraper (of course including the adjacent infrastructure) inside a 100 years old park - the Sea Garden of the town of Burgas (Bourgas).

(de) Vaklin Stoynovski - zugelloser Schwindler, tituliert zum Wohlklang als "Geschaftsmann". Halt den Strand von Burgas in Konzession, in Folge dessen der Strand sehr reich an Mull und illegalen provisorischen (und vormals provisorischen) Bauten ist. Mit jeglichen Manipulationen und anderen Mitteln hinter den Kulissen hat er irgendwie eine Genehmigung bekommen einen Wolkenkratzer (selbstverstandlich mit dazugehorender Infrastruktur) in einem 100 Jahre alten Park zu bauen - der Meeresgarten von Burgas.
Zusatzliches Info: Im Januar 2002 hat Stoynovski seinen Partner Anton Yordanov im Kopf und in der Brust erschossen. Ihre Tatigkeit war mit den Mafiosikreis "Multigroup" verbunden.
In 2006 war Stoynovski als erster in der Liste unterschrieben, die sich gegen einen 100 Meter langen baufreien Streifen (vom Strand) aussprach, so wie er im Gesetz fur die Schwarzmeerkuste vorgesehen ist. Sein Projekt fur einen Wolkenkratzer ist mit diesem Gesetz unvereinbar.


(it) Vaklin Stojnovski – un prepotente imbroglione e farabutto, favorevolmente chiamato „businessman“ che gestisce la concessione della spiaggia a Burgas. I risultati sono la presente sporcizia della spiaggia e gli „edifici temporanei“ illegali. Manipolando il comune di Burgas, ottiene la licenza edilizia di un grattacielo in mezzo al giardino marittimo.

(ro) Vaklin Stoynovski - un controversat om de afaceri. Cumva prin masinatiuni care nu au fost facute publice, a reusit sa obtina permisiune de a construi un zgarie nori (incluzand bineinteles si structurile adiacente) in cadrul parcului Gradina Marii, din Burgas)

15 коментара:

 1. В интерес на читателите на този блог, искам да споделя реалните факти, които остро контрастират на изнесените тук данни.
  Северният плаж, чийто концесионер беше г-н Ваклин Стойновски, получи много добра оценка от Комисията за защита на потребителите през август'07. (http://bulgaria.actualno.com/news_116135.html)
  Единствено на този плаж има безплатни чадъри,спасителни понтони в морето, както и рампи за инвалиди. 2 сезона подред няма жертви. Има забрана за изливане бетон върху пясъка,така че заведенията се монтират върху бетонови блокчета, зарити в пясъка, които могат да се махнат по всяко едно време.
  Парцелът, определен за небостъргач, е бетонова площадка с размери 1 дка, където преди това се помещаваше ресторант "Воденицата", а не зелена площ.
  Надявам се да сте били подведени при публикуването на текста, касаещ горните два факта (достатъчно информация може да се открие навсякъде в интернет) и да не използвате сайта като инструмент за лично отмъщение. Достатъчно сме манипулирани, за да ни манипулират и на болна тема като екологията!
  Поздрави:
  Кристина

  ОтговорИзтриване
 2. Кристина, разбрахме че се отчитате пред вашия работодател, но се налага и ние да уточним някои неща:
  Никъде в текста не твърдим, че Стойновски строи небостъргача върху зелена площ. Твърдението ни е, че небостъргачът се строи там, където това не трябва да се случва. Морската градина никога не е имала високи сгради и не би трябвало да има - иначе се превръща в обикновен градски квартал. Практиката на подмяна на нисък ресторант с висока сграда не е специалитет на Стойновски, но случаят е от най-бруталните.
  Чадърите, понтоните и рампите на плажа не дават разрешение за строителство в Морската градина.
  Информацията тук е резултат от статии и мнения в интернет. Ние не сме я добавили с цел лично отмъщение, но всеки може да я използва както желае ;)

  ОтговорИзтриване
 3. Това ли ще са морската градина и плажът на Бургас?
  http://vaklin.com/index.php?page=skyscraper#
  ГАДОСТ!

  ОтговорИзтриване
 4. Тея пари за небостъргача от опаковането на вафли и захар ли ги е спечелил?
  Парцелът в морската градина от реституция ли му е?
  За концесията на плажа с колко други е участвал в конкурс?
  Законно ли е притежавал пищова с който е гръмнал съдружника си?
  Излежал ли го е?

  ОтговорИзтриване
 5. Не се отчитам пред никого и работодателят ми е друг човек.
  Не знам в Морската градина да се строи небостъргач. "Твърдението ни е, че небостъргачът се строи там, където това не трябва да се случва." не е ли манипулиране на мнението? Хора, които не са от Бургас, наистина могат да си помислят,че има строеж.
  Не коментирате твърдението си, че "вследствие на концесията на ОНТАЙМ плажът е осеян с боклуци", а по-голямата част от мнението ми опровергава точно това.
  А споменаването на инцидента с г-н Антон Йорданов,тъй като няма нищо общо с българската природа, е абсолютно лично. Иначе не бихте пропуснали да споделите, че г-н Стойновски също е бил прострелян.
  И последно- фирмата на г-н Стойновски се казва "Мултипак", което има толкова общо с "Мултигруп", колкото всеки натурален сок мултивитамин.
  Поздрави и пожелание за много усмихнат ден :)

  ОтговорИзтриване
 6. Да де, да... и Стойновски е бил прострелян :) :) :D

  ОтговорИзтриване
 7. А ние нямаме информация Вакльо да се е отказал от строежа на небостъргача, дето го е обявил в сайта си. Проектът му за небостъргач в морската градина, на метри от плажа е факт.
  Връзката му с "Мултигруп" не е от името на опаковъчната му фирма, а от славното му минало с простреляния му съдружник. Да, фактът че тези "честни бизнесмени" се гърмят посред бял ден няма пряка връзка с унищожаването на природата, но хвърля светлина върху действителността какви хора са днешните "инвеститори", които унищожават природата ни.

  ОтговорИзтриване
 8. Проектът е факт, но сам по себе си един проект не може да унищожава природата. Дейността би могла, само че нямаме налице дейност.
  Според мен не сте прави- нито за плажа, нито за небостъргача. Щом за вас сте си прави- ок. Но не се превръщайте в клакьорчета, който приказват, без да си проверят нещата, просто защото ей така им е хрумнало.
  Най ме е яд за плажа, щото съм бургазлийка и не ми харесва някакви хора да си говорят наизуст колко ни е зле. Ами не е зле, колкото и да ви се иска да е. Надявам се тази година и Централният да бъде почистен, защото ТАМ наистина миналата година си беше бунище. Само дето нямаше нищо общо с Ваклин.
  Кой кого е убил няма да коментирам, има съд и се е произнесъл. Най-лошото е, че не може да бъдете сигурни кое как е станало, и вие, и аз имаме информация САМО от медиите. И може да се окаже, че обвинявате човек без вина...
  Аз наистина си мислех обаче, че сайтът е за ПРИРОДАТА. Простете грешката ми :)

  ОтговорИзтриване
 9. Сам по себе си един проект е просто една добра идея - така е. Обаче и проектът на Стоян Захариев за "Ривърсайд вилидж" на мястото на лонгозната гора в Иракли беше само проект. За реализирането му обаче започна унищожителна дейност в резултат на която лонгозната гора липсва, а на нейно място има бетонна площадка. Е, ако Ваклин официално се откаже от небостъргача, и ако наистина докаже, че се грижи за плажа, има шанс да излезе от Списъка.
  А този сайт не е за природата. Този сайт е за тези, които убиват природата на България.

  ОтговорИзтриване
 10. Анонимен каза...

  Това ли ще са морската градина и плажът на Бургас?
  http://vaklin.com/index.php?page=skyscraper#
  ГАДОСТ!
  2008-4-6 0:40:00
  _________________________________
  Това са фалшиви картинки. Така ако изглежда ще е добре. Само че всички дървета около небостъргача ще се изкоренят за да има място за кранове, камиони и всякаква друга техника, апаратура, строителни материали, строителни отпадъци, временни паркинги за "строителите". След това ще засадят някакви млади дръвчета. От 100 годишен прак, морската градина ще се превърне в бетонна джунгла. Ще трябват и по големи(широки) улици да поддържат трафика на коли. Бизнеси всякакви ще се появят около този небостъргач. Преди да се усетите и ще заградят цялата плажна ивица.

  ОтговорИзтриване
 11. А бе , вие сте много жалки бе , хора като бат Вакльо и фамилия са родени да оцелеят и да просперират , а жалки креатури като вас да се давят от яд и завист.Колкото те са направили за Бургас и България , вие можете само да сънувате и мечтаете!!!

  ОтговорИзтриване
 12. Да де, хора като Вакльо оцеляват и просперират за сметка на останалите.
  А, не мечтаем на ни направи това, което направи на Бургас. Хич. Трябва да си извратен много, за да го мечтаеш.

  ОтговорИзтриване
 13. Вече е 2011 и небостъргач продължава да няма, така че е време Ваклин Стойновски да бъде изваден от този списък. Или сайтът наистина не е за българската природа? :)))

  ОтговорИзтриване
 14. Този е пълен мошеник!

  ОтговорИзтриване
 15. не защитавайте този мушеник и мафиот или расист ше го еба и него

  ОтговорИзтриване

Използвайте това поле за да напишете превод на страницата, да допълните с факти, или да коментирате написаното. Ако превеждате страницата, уточнете езика, на който пишете. Моля, пишете българските коментари на кирилица!

Нека повече хора да разберат кой е виновен за умиращата природа в България! Можеш ли да преведеш текста на друг език? Цъкни по-горе върху "публикуване на коментар" напиши на какъв език превеждаш и се опитай да направиш възможно най-точен превод.
(en) Did you translate the text above to your language? Let more visitors to read the black list. Publish your translation as a comment.

(bg) Забележка: * Фекалната маса от хотелите е изчислена от броя предлагани места по средната дневна маса фекалии от възрастен, при условие, че в хотела няма вегетарианци. Ако гостите са вегетарианци, масата се преизчислява по коефициент 1.4.
(en) A clarifying note: * The weight of excrements produced by the hotels was calculated based on the number of guests who can be accommodated and the average daily amount of excrement produced by an adult, provided that he is not a vegetarian. If the hotel guests are vegeratians, the weight of their excrements must be re-calculated by applying a quotient of 1.4.
(it) Spiegazione: * La quantità di escrementi umani si calcola secondo il numero di ospiti che ci possono accomodarsi e la quantità media di escrementi per un adulto non-vegetariano. Se gli ospiti sono vegetariani, questa quantità si moltiplica per 1,4.
(ro) O nota de clarificat: * Greutatea excrementelor produse de hoteluri a fost calculata luand in considerare numarul de oaspeti care s-au cazat si de media de excremente produsa de un adult zilnic luand in calcul ca nu este vegetarian. Daca oaspetii hotelului sunt vegetarieni atunci se va recalcula luandu-se in considerare un coeficient de 1.4.

Данни за посещаемостта: Броят уникални посетители от създаването на сайта до сега се вижда в оранжевия брояч в края на тази страница. За средната дневна посещаемост погледнете картата и брояча в дясното поле.