СОК - Камчия

"СОК - Камчия" - фирма на Юрий Лужков, която налива бетон край устието на Камчия (върху 450 декара държавна земя от защитена територия със свален статут) със средствата на Московската община.
Общо 820 декара издънкови церови гори в района на Камчия ще бъдат обезлесени и застроени. По предварителни данни "курортът" ще бълва в морето по 3 тона човешки фекалии* всеки ден.

(en) SOK-Kamchia JSC - a company owned by Yuri Luzhkov. It is pouring out concrete near the outflow of Kamchia river over 450 decares of state-owned land formerly belonging to a protected area. Luzhkov's company uses funds of Moscow Municipality.

(it) SOK-Kamčia – una società di Yuri Luzhkov. Ricopre con cemento 45 ettari lungo dell'estuario di Kamčia in un ex-sito naturale, i lavori finanziati dal Comune di Moscova

(ro) SOK-Kamchia JSC - O companie detinuta de Yuri Luzhkov. Sa dovedit a fi o scurgere concreta a raului Kamchia cu peste 130 decares cu pamant detinut de stat apartinand unei zone protejate. Compania lui Luzhkov foloseste fonduri de la Moscow Municipality.

30 коментара:

  1. Вие нормални ли сте???
    Навсякъде по черноморието се изсичат гори и се строят небостъргачи буквално на плажа! А в Камчия запазват максимално природата!!! Мога да кажа, че това е единственото кътче на българското черноморие, където е безкрайно чисто, спокойно и зелено!!!

    ОтговорИзтриване
  2. В Камчия запазваха максимално природата, докато това беше защитена територия. Сега обаче вече не е. Противно на всякакви закони, Камчия стана частна собственост, и то на руски кмет. От тук нататък не се опазва нищо.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2.07.2010 г., 9:12:00

    Бе нали трябва да се създава руски анклав... 1000 легла. Достатъчно за десантна част.Камчия кучетата я яли. Важно е на червените капиталисти да е удобно. Боже, до кога тази страна ще бъде разменна монета в комисионните на продажниците ??

    ОтговорИзтриване
  4. Ей това е то българина - разбрал неразбрал,дай му само да плюе.

    ОтговорИзтриване
  5. Вече на плажа (охраняемия) се допускат само руски туристи както и в хотелите.
    Незная какво да кажа....тове е магията на България!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9.03.2011 г., 4:37:00

    Еми да го бяхме дали на някоя мутра щеше да опази по-добре природата сигурно. Руснаците имат ландшафтна архитектура освен всичко, т.е. освен че изсичат и засаждат. Не е вярно че на плажа не се допускат български граждани!!! Не ти искат лична карта като влизаш на плажа. И не на последно място абе хора замислете се викаме срещу безработицата, а очевидно чуждите инвестиции отварят работни места. Айде малко да мислиме преди да плюем по всичко ей така само за спорта.

    ОтговорИзтриване
  7. Ландшафна архитектура? Абе ти да си чувал за понятието "резерват" и какво означава то?
    И какви работни места ти отваря тази "инвестиция"? Отваря, ама не за българи. Виж какви работят там и после пиши глупости.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7.05.2013 г., 2:16:00

      Нещо като 5 000 декара върнати на Симеон два пъти (по грешно ,а прокуратурата се бавиха до последния възможен ден за обжалване и тогава го внесоха в съда:)
      ! ,какво се случва сега с тях !!?

      Изтриване
  8. В Конституцията на България пише, че части от бреговата ивица не могат да се продават, защото са изключителна държавна собственост. Така че нито българските мутри, нито руските мафиоти нямат право да притежават Камчия.
    За отварянето на работни места: И производителите на хероин отварят работни места. Това означава ли, че трябва да им се радваме?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7.05.2013 г., 2:20:00

      ти да прочете някъде ,че са продадени !? не съм много осведомен но май са подарени :)

      Изтриване
  9. Жалки мизерници сте,отидете и вижте и тогава плюйте. Там работят българи! Плажът не е само за руснаци, а комплексът Радуга е уникален

    ОтговорИзтриване
  10. Комплексът Радуга е уникален с това, че е построен незаконн върху изключителна държавна собственост, която беше българска защитена територия. И в мафията работят българи, и в трафика на наркотици участват българи. И в обслужването на незаконни курорти работят българи ...

    ОтговорИзтриване
  11. за кой резерват говорим??? първо се запознайте с това каде е резервата тогава говорвте. ТИМ "купиха" половина Камчия и какво направиха??? изгониха даже и българите, плажа им в района на РАЙ е като нива, ако не го изчистят руснаците, бунгалата им мухлясали и хората не им се влиза в тях. елате и вижте първо, тогава говорете, какво правят руснаците и какво правят булгарите(мутрите)

    ОтговорИзтриване
  12. Говорим за защитена местност "Камчийски пясъци" - най големият черноморски плаж, която беше заличена с помощта на Юрий Лужков, Райфайзен Банк (банка на Лужков), ВАС (с председател Константин Пенчев, в момента омбудсман) и Нихат Кабил (тогавашен министър на земеделието и горите). Ей за това говорим. Държавна крайбрежна територия, защитена местност, и най-големият плаж на Черноморието изобщо стана частна собственост на Лужков.

    ОтговорИзтриване
  13. първо Райфайзен Банк не е банка на Лужков, а на застрахователна компания Граве, второ терена не е на Лужков, а на правителството на Москва и трето местност "Камчийски пясъци" е между река Камчия и Старо Оряхово.

    ОтговорИзтриване
  14. Приемаме забележката - Лужков съсипва устието на Камчия (също защитена територия), а не з.м. "Камчийски пясъци", която се съсипва от Райфайзенбанк.

    ОтговорИзтриване
  15. виж мангала дето обира България още от 84 година. 2 мил. по него време. какво ми говориш за Камчия, която си е притежание на българска фирма с руски пари. СОК Камчия е Българска фирма. стига сте чели само глупости из форумите на необразовани хора. погледнете реалността. 200 българи си хранят семействата от парите които получават от работата си във СОК Камчия. не трява да плюем тези дето ни дават хляб, а тези дето ни работят отзад, като цар киро и др.

    ОтговорИзтриване
  16. Има и много българи, които вадят хляба си чрез наркобизнес и проституция. С това си хранят семействата. Дали е незаконна туристическа дейност или незаконна търговия с наркотици - няма значение. И двете неща са незаконни. А тези, които си вадят прехраната чрез незаконна дейност, се наричат престъпници. Независимо дали са цигани, руснаци или българи.

    ОтговорИзтриване
  17. И Ковачки "даваше хляб" на много семейства, и след това ги задължаваше да покажат благодарността си на изборите. И не им позволяваше "да го плюят", понеже "им даваше хляб". Ами тогава айде да му опростим укритите данъци, а?

    ОтговорИзтриване
  18. не мога да разбера как могат да продават Българска земя и да унищожават гората и достъп на плажа е забранено пред ресторант Кристал това е било часна собственост на Руснаците
    във България забрана за Българи а разрешено за Руснаци

    ОтговорИзтриване
  19. защо не погледнете колко големи предприятия и заводи продадоха без пари на чужденци. солвей соди например - Шишеджам Холдинг, варненската корабостроителница ??? за тях какво ще кажете ??? а за врътката на Алматур ??? фалирала ТИМ компания, купена от ТИМ банки ??? а 2 години гледам колко много българи се пекат на почистения за децата плаж, спасявани от удавяне от спасителите и мед. екипи наети от руснаците, ползват спортните площадки направени от руснаците... защо подскачате срещу руснаците, а не срещу турците??? или на турците сме им свикнали, 500 години ???

    ОтговорИзтриване
  20. На теб май ти плащат да пишеш тук. Разгледай Списъка и сам си отговори на въпроса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6.02.2012 г., 9:30:00

      Здравейте, аз съм ходил там по работа и искам да ви кажа, че пишете глупости. Комплексът е разположен в самата гора като изсичането не е голямо, а напротив стремили са се да я запазят. Това не е познатия бетон от Слънчев бряг, а добре планиран курортен комплекс. Има си и пречиствателна станция и всичко е последна дума на архитектурата, да не говорим, че фирмата е сертифицирана по защита на околната среда. Всеки има достъп до плажа и плажът си е държавна собственост. Ако нашите мутри строяха такива комплекси, черноморието щеше да е невероятно. Земята е до резервата, а не в него. Едно време там е имало секретно поделение, на което не му е пукало много за природата. Направете си нов черен списък, защото този комплекс по-скоро ще запази природата отколкото ако го бяха взели някои групировки.

      Изтриване
    2. Анонимен7.02.2012 г., 3:35:00

      "Комплексът е в самата гора" - е да де, това е проблемът. Забранено е.

      Изтриване
  21. Анонимен8.06.2012 г., 5:19:00

    Аз също ходих вчера и съм с много добро впечатление за комплекса,мисля че са подбрани местата за строителство. Имах среща, управляващите ми харесаха.
    Преди години ходих беше пълна мизерия, а помня Камчия с хилядите туристи по плажа, бунгалата на които по цяло лято си изкарвахме,глъчка,песни и сладолед Ескимо, който се продаваше по плажа от продавачи с чанта на рамо.Дано да се върне този незабравим спомен.
    1000 крачки напред са пред ТИМ § Марк Рич с тяхните подкупи, според мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също минавах вчера оттам и случайно срещнах шефовете. Поканиха ме в офиса, разпитаха ме какво работя и дали имам нужда от нещо за да ми помогнат. Казах им, че съм тръгнал за друго и просто се разхождам, и че всичко е ОК - да не се притесняват. Обаче се трогнах от отношението им и ми заседна една буца в гърлото. Хората разбраха как се чувствам и ми дадоха адреса на тази страница за да излея чувствата си. И ей ме на тук за да излея чувствата си.

      Бльок!

      Изтриване
    2. на този коментар може да повярва ,човек който не работи в СОК Камчия......или са ти дали някой лев или си правиш гавра с хората

      Изтриване
  22. Ако обичате да смените информацията за фирмата, защото не е вярна, комплексът няма общо с Юри Лужков. Освен това с нищо не е застрашена или унищожена природата около Камчия, да не говорим за резервата, който е на съвсем друго място. Комплексът е построен върху места, определени за курортни строежи още през комунизма. Тук има рибарско селище, вилни селища, ресторанти, хотели, бунгала и какво ли още не. Значи те не са опасни и не застрашават природата, а комплексът е опасен. Точно обратното. Канализацията е от едно време и познайте дали тези обекти имат пречиствателни станции. Абсолютно некоректна информация, вероятно преписана от недоброжелателните медии. Искам да ви кажа следното, в България умишлено или заради посредственост не се правят истински журналистически разследвания. Всичко се прави ей така заради евтината сензация, не ставайте жертви на това, да препредавате неверна информация. Иначе идеята на този списък е добра.

    ОтговорИзтриване
  23. 27.02.2013 Не сте наясно за какво иде реч.Камчия бе изкупена години назад от няколко души.Изрода Христо Христов бивш директор на комплекса,Станка Шопова настоящ директор на СОК,бившия шеф на енерго Варна,бившия кмет на Авренска общ.Красимир Тодоров и други светли личности от любимотоБСП.СОК Камчия си е чиста проба пералня на пари,схема на Лужков.Висшите служители на комплекса са изцяло от партийният апарат,свободно се наемат само по нисши позиции.ТИМ наистина не влагат,но земята не съм им я продал аз.Собственици на земя в Камчия са много от предишните управляващи.Бавно и методично се унищожава природата в комплекса.Масово се изсичат горите.Отворете си очите и погледнете по далеч от носа си.Не се поддавайте на манипулации.Партиите продължават да унищожават българския народ и българската природа.Не го позволявайте!

    ОтговорИзтриване

Използвайте това поле за да напишете превод на страницата, да допълните с факти, или да коментирате написаното. Ако превеждате страницата, уточнете езика, на който пишете. Моля, пишете българските коментари на кирилица!

Нека повече хора да разберат кой е виновен за умиращата природа в България! Можеш ли да преведеш текста на друг език? Цъкни по-горе върху "публикуване на коментар" напиши на какъв език превеждаш и се опитай да направиш възможно най-точен превод.
(en) Did you translate the text above to your language? Let more visitors to read the black list. Publish your translation as a comment.

(bg) Забележка: * Фекалната маса от хотелите е изчислена от броя предлагани места по средната дневна маса фекалии от възрастен, при условие, че в хотела няма вегетарианци. Ако гостите са вегетарианци, масата се преизчислява по коефициент 1.4.
(en) A clarifying note: * The weight of excrements produced by the hotels was calculated based on the number of guests who can be accommodated and the average daily amount of excrement produced by an adult, provided that he is not a vegetarian. If the hotel guests are vegeratians, the weight of their excrements must be re-calculated by applying a quotient of 1.4.
(it) Spiegazione: * La quantità di escrementi umani si calcola secondo il numero di ospiti che ci possono accomodarsi e la quantità media di escrementi per un adulto non-vegetariano. Se gli ospiti sono vegetariani, questa quantità si moltiplica per 1,4.
(ro) O nota de clarificat: * Greutatea excrementelor produse de hoteluri a fost calculata luand in considerare numarul de oaspeti care s-au cazat si de media de excremente produsa de un adult zilnic luand in calcul ca nu este vegetarian. Daca oaspetii hotelului sunt vegetarieni atunci se va recalcula luandu-se in considerare un coeficient de 1.4.

Данни за посещаемостта: Броят уникални посетители от създаването на сайта до сега се вижда в оранжевия брояч в края на тази страница. За средната дневна посещаемост погледнете картата и брояча в дясното поле.