Риу Мирамар

"Риу Мирамар" - огромен незаконен хотел, собственост на "Вива Клуб ООД", нагло построен върху пясъка на плажа в Обзор. Хотелът е от типа "затворено гето" и ограничава свободния достъп до плажа. Всеки ден бълва по 300 kg* човешки изпражнения на "неизвестно" място.
Собственици са Христо Димитров Асенов - Бацата и съпругата му Виолета Атанасова Асенова.

(en) Riu Miramar - a hotel illegally and arrogantly built on the sand of the Obzor beach. It discards daily 300 kg* human excrement to an "undisclosed" location.

(it) Riu Miramar – un albergo illegale sopra la spiaggia d'Obzor. Ogni giorno produce 300 chili di escrementi umani*.

(ro) Riu Miramar - Un hotel construit ilegal si arogant pe nisipurile de la plaja Obzor. Descarca zilnic 300kg de excremente* catre o locatie “tinuta secret”.

40 коментара:

  1. Мишки, жаби, змий и комари са част от многото екстри, които предлага този хотел. Мръсни прибори, поради честите водни режими. Ромски персонал, който незнае дори български. Мръсни и неподържани плажове и образувани блата - развъдник на комари и други гадини. Басейните също са под всякаква критика. Честа практика е да се пробутва на туристите и развалена храна. Няма никаква изградена инфраструктура за пешеходни разходки до обзор и такситата и конските каручки се възползват от това и дерат яко.

    ОтговорИзтриване
  2. Недостатъците на хотела се дължат на това, че не е на мястото си. Жабите, мишките, змиите и комарите са нормални за такова място, друг въпрос е защо хотелът е там. Със същия успех някой може да се нанесе в ядрен реактор и да се оплаква че има радиация. Мръсотията, развалената храна и циганите са резултат от незаконното разположение на хотела. Самите собственици са мутри - предпочитат да плащат мизерно за 24 часа труд и по възможност да нямат разходи за гостите на хотела. Водните режими са защото хотелът изобщо не е разчетен във водопроводната схема на района - по документи не съществува.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7.08.2008 г., 6:30:00

    нищо подобно в описаните коментари!
    Прекрасно място за отдих,чисто и приветливо. Прекрасно обслужване!
    Определено поради големите размери на сградата ви е трън в задника.Без извинение.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8.08.2008 г., 0:55:00

    Точно така - прекалено голям е и е насред плажа. Построен е незаконно и точно по тази причина "Риу Мирамар" е в Списъка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8.08.2008 г., 1:13:00

    Да бе приветливо. А си се опитал да идеш до плажа, а са ти кръцнали гръцмуля.
    И голяма чистота е около хотела откъм пътя. То в Суходолското сметище боклука е по-малко.
    За водния режим е верно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8.08.2008 г., 6:53:00

    До кестена
    Кой те търколи около хотела откъм пътя. Ако си ходил там щеше да се забавляваш в хотела и по плажа.Ама явно тебе те влекат боклуците.
    Не е вярно че не можеш да ходиш на плажа. Ако искаш отиваш, ако не искаш
    си на басейните/които са кристално чисти/. От много години обикалям Родното Черноморие и смея да твърдя, че в точно този хотел семейството ми си отдъхна и не се притеснявахме за нищо.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8.08.2008 г., 9:02:00

    Нормално за да стигнеш до хотела минаваш по пътя, който обаче е заринат от боклука от забавленията вътре. Тея вътре кво точно правят - с боклуци се замерят ли, що ли...
    Опитай да легнеш на плажа ако не си гост на хотела. Ще си тръгнеш с комоцио.
    Той целия хотел е за бутане. Не е законно построен. А така освен че съсипва плажа е опасен за здравето. Говната текат право в морето - 300 кила за ден не е малко. Това се размива и плава по плажовете, лепи се по хората. Всекакви епидемии могат да пламнат. Глътваш като плуваш малко водица и след седмица си в инфекциозното. Водопровода и той не е ясно как е прекаран. Нямало е кой да даде разрешение за използване на сградата която не е ясно колко е безопасна. Некой ден може да скочи във водата.

    ОтговорИзтриване
  8. "анонимният" коментира точно като прасе от кочина - забавлявал се бил вътре, не му пукало че сере навън. анонимни, докато си се забавлявал, си срал и твоите лайна са плавали свободно в морето. квото си хвърлял се е разпилявало около хотела. като са ти чистили стаята са обръщали торбите с боклуци и прахоляци навън. после ти си се плацикал в морето в собствените си лайна, вятърът е веел боклуците от стаята ти.
    Ако мислиш че информацията за пациентите ни е пресилена, можеш да я опровергаеш точка по точка, като се обосновеш достатъчно добре.
    Фактът че си свинствал една седмица и си срал в морето не превръщат този обект в законна сграда.

    ОтговорИзтриване
  9. Просто нямам думи! Беше ни объркана резервацията, като беше записан предходен месец. Аз приех, че вината е 50/50 и се опитах да се разбера с тях. Предложиха ми стая само за една вечер. Оказа се, че нямат резерви за такива случаи. А такива имат даже в страни от третия свят! Отгоре на това ми беше казано, че няма да намерим никъде места. Представете си това в 15 след обяд и вие сте с 2 деца, като едното няма 2 години... При такива хора ме беше срам, че съм българин!
    Естествено с няколко телефонни разговора си намерихме 120 квадрата студио на южното черноморие, само за 100 лева и прекрасни собственици. Та, правилно казва народа, че всяко зло е за добро!

    ОтговорИзтриване
  10. ТОВА Е УЖАСНО МЯСТО НЯМАМ ДУМИ ДА ОПИША.ДОКОСНАХ СЕ ЗА КРАТКО И БЯХ ШОКИРАНА.СЛЕД ПРЕКРАСНА ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР НА 9 СЕПТЕМВРИ МИНАВАМЕ ПРЕЗ ХОТЕЛА С ИДЕЯТА ДА РАЗГЛЕДАМЕ КАКВО СЕ ПРЕДЛАГА ТАМ И ДА ОТСЕДНЕМ ЗА 10 ДНИ КАТО ПОКАНИМ ПРИЯТЕЛСКО СЕМЕЙСТВО АВСТРИЙЦИ С КОЕТО ПОЧИВАХМЕ ЗАЕДНО В НЕСЕБЪР.ХУБАВО Е ЧЕ СЕ УСВЯТКАХМЕ ВЕДНАГА.ОЩЕ НА ВХОДА НА ПАРКИНГА МАЗЕН МЕСТЕН СЕЛЯНИН ОПЪНАЛ МРЪСНИ КОСМАТИ КРАКА НИ ПИТА ГУБО /ВИЕ КЪДЕ БЕ/А НИЕ ОБЯСНЯВАМЕ ЛЮБЕЗНО КАК ИСКАМЕ ДА РАЗГЛЕДАМЕ ЗА 10 МИНУТИ И ДА ОБСЪДИМ ДАЛИ ДА ОСТАНЕМ ТУК СЛЕДВАЩИТЕ 10 ДНИ./ЕЙ ТАМ Е РЕЦЕПЦИЯТА/ЧУДЕСНО ПОСРЕЩАНЕ НЯМА ЩО.ОТ НЕОБРАЗОВАН СЪС СЕЛСКИ АКЦЕНТ ПОПАДАМЕ В ДВОРА НА ГНУСЕН РОМСКИ ПЕРСОНАЛ КАКВО ОБСЛУЖВАНЕ ДА ОЧАКВАМЕ.И ДОКАТО УСПЕЕМ ДА СИ ПЛЮЕМ НА ПЕТИТЕ ПРЕДИ ДА САМ ПОВАРНАЛА ОТ ПОГНУСА ИДВА ДРУГ МЛАДЕЖ ОТ ТАМОШНИТЕ СЕЛЕНДУРИ И ГРУБО НИ ИЗХВАРЛЯ ИЗВАН ХОТЕЛА ТЪЙ КАТО ТРЯБВАЛО ДА ОТИДЕМ НА РЕЦЕПЦИЯТА ПЪРВО.НЕ НИ СЛУША ОБЯСНЕНИЯТА ПОСТОЯННО ПОВТАРЯ ЧЕ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА И АКО РАЗЧИТАЛ НА ТАКИВА КАТО НАС ДА ИДВАТ В ХОТЕЛА.....НЕ СЕ ХВАЛЯ НО ЖИВЕЕМ ОТ ГОДИНИ В АВСТРИЯ И НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ МАТЕРИАЛНО И ЩЯХМЕ ДА ДОВЕДЕМ ПРИЯТЕЛИ АВСТРИЙЦИ В ХОТЕЛА КОИТО БИХА РЕКЛАМИРАЛИ ХОТЕЛА СРЕД ТЕХНИ ПОЗНАТИ И ТАКА..СЕГА СМЕ В АЛБЕНА И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ СТРАХОТНО...А ОНЕЗИ ДАЛГО СТЕ СИ ОСТАНАТ ПОРТИЕРИ

    НА ВНИМАНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ХОТЕЛА ,ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ПЕРСОНАЛА СИ КОЙТО ВИ ПРАВИ ЛОША РЕКЛАМА ПРЕД ГОСТИТЕ НА ХОТЕЛА .ЛЮБЕЗНИЯ ТОН Е ЖЕЛАТЕЛЕН ИЛИ ПРОСТО ПРИ ВАС ЛИПСВА МЕНИДЖМЪНТ ,А ЗНАМ ЛИ И ВИЕ КАТО ВАШИТЕ ПОРТИЕРИ И ОХРАНА НЕ РАЗЧИТАТЕ НА ТАКИВА КАТО МЕН ДА ПОСЕЩАВАТ ХОТЕЛА...
    ТОВА СЕ СЛУЧИ НА 9 СЕПТЕМВРИ КЪМ 12 ЧАСА

    ОтговорИзтриване
  11. Мира, и аз се сблъсках с затлъстялата охрана на този мизерен хотел. Някакъв мазен дебелак играеше карти на входа, и като го попитахме дали може да разгледаме и да си наемем стая, ако ни хареса, той ни отговори, че хотелът бил пълен и неможело да влизаме. Ако небяхме го питали нищо, сигурно щеше да си играе карти необезпокояван. Тонът му беше много груб и нахален - типичен селендур.
    Сега се радвам, че несме се набутали в тази кочина.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3.10.2008 г., 4:24:00

    Здравейте!
    Справка в Търговският регистър може да ни покаже, кой е собственика на този хотел - виновникът за тази свинщина. Фирмата на която е хотелът е "Вива Клуб ООД". Справката показва, че собственици са Христо Димитров Асенов и съпругата му Виолета Атанасова Асенова.
    За Христо Асенов - БАЦАТА може да намерете много информация в google.

    Примерни резултати от GOOGLE:

    Хотелиер се жалва от заплахи за убийство от Бацата - DARIK News

    Кръстници - От Бацата и Камилата треперят във Варна - Стандарт

    Като един от най-близките приятели на Георги Илиев, Бацата е натрупал доста пари и е време да ги легализира. - afera.bg

    ЕТО ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИЗЪМ - СГАН ОТ МУТРИ, КОИТО СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ДА НАЛЕЯТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ.

    ОтговорИзтриване
  13. Много е жалко, че по такава важна тема се изказват (като същевременно заблуждават незапознатите по случая) хора, които си нямат никакво понятие от ситуацията и пишат само да се представят за много запознати.
    Смятам в следващите абзаци да се обоснова и да оборя коментарите написани под статията. Без да крия, че имам взаимоотношение с хотела (но няма как да съм и запознат ако нямам).
    1. За самата статия: Хотела, че е огромен спор няма. Но не е незаконно построен (който твърди обратното нека да се обоснове, или да пише в жълтата преса, че там му е мястото). Построен е на мястото на бившия къмпинг „Простор”. Относно 300та килограма, които неизвестно къде се „бълват” (след като е неизвестно, защо го пишете-пак клюки). Има изградена пречиствателна станция, която поема пречистването на отпадните води.
    2. 2008-5-5 13часа. Мишките и др. Изобщо няма да ги коментирам. А и расистките изказвания за „ромският персонал” не ви правят чест(Къде да работят хората? Да крадат и просят ли?). А по-подържан плаж не съм виждал и на Златни пясъци и Албена. И ми е много любопитно къде видяхте блато на територията на хотела. Или трябва да се пресушат всичко блата на територията на България, да не ви хапят комарите. Жалко мислех, че саита е за екология и природозащита все пак. За развалената храна пък да не говорим. Все пак става въпрос за хотела с (Една от най-добрите кухни в цяла България). Разпитайте малко туроператорските фирми. Или погледнете линка (http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=369515.0). До центъра на Обзор е 1 километър и от разклона за Мирамар и се върви по тротоар. Който го мързи си е негов проблема. А относно каруците и такситата, не може управата на хотела да ги задължава на какви цени да си извършват услугите.
    3. 2008-5-5 23часа. Пак да спомена, че хотела НЕ Е НЕЗАКОНЕН. А относно заплащането не е по малко от средното за отрасъла, а даже е и по-високо. Воден режим имаше единствено 2007година понеже лятото беше горещо и сухо, което не се е отразило на хигиената изобщо. А от началото на 2008г. хотела е присъединен към водопровода „Камчийски пясъци”.
    4. 2008-8-7 Най-после един трезво мислещ и честен коментар.
    5. 2008-8-8 0.50часа. За 3ти път - хотела НЕ Е НЕЗАКОНЕН. Не е и на плажа, а до плажа.
    6. 2008-8-8 01часа. Не знам дали сте запознати, но плажовете навсякъде са общинска собственост. За проблеми се обръщайте към община Обзор. Не обвинявайте хотела. И с какво хотела е виновен за мръсотията по пътищата. Виновни сте вие „големите граждани”, които замърсявате природата и после само се правите на „големи еколози и родолюбци”.
    7. 2008-8-8 06часа. Пак се радвам, че се намира трезво мнение на очевидец. Благодаря.
    8. 2008-8-8 09часа. Драги Кестенчо, явно си нямаш друга работа за разлика от хората, които работят там. Стига стояхте пред компютрите. Излезте и се поразходете по местата за който пишете. Обезценявате труда на стотици хора по този начин.
    9. 2008-8-8 10часа. Не си струва усилието да отговарям на такъв нецензурен пост. А Вие г-н blacklist сигурно си събирате боклуците в къщи а не да ги изнасяте навънка. А за оборването точка по точка точно това правя сега.
    10. 2008-9-3. Драги ми Caleb, дайте нещо по-конкретно? Как по-точно ви е объркана резервацията? И лично ще сезирам управителя да се вземе отношение по въпроса. Но моля ви не пишете безпочвени обвинения.
    11. 2008-9-10. Госпожо, и на вас не ви прави чест с нецензурните изказвания. Как искате да ви обслужват културно след като самата вие не проявявате капка култура. Жалко, че такива като вас представят България зад граница.
    12. 2008-10-2. Културата на изказване вече я коментирах. А какво лошо има хотела да е пълен и това да ви бъде съобщено още на входа та да не си губите времето?
    А това че е ПЪЛЕН хотела не ви ли навява на мисли, че 1500души мислят различно от вас. И то се сменят всеки 5 дена (средно). Жалко е че оплювате труда на много хора. Мноооого жалко.
    Относно тези които само си стоят пред компютрите и се чудят с какво да си запълнят времето прочетете следния линк http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=369515.15. и стига писахте глупости относно хотела.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5.04.2009 г., 5:35:00

    Предполагам многословният защитник на незаконния хотел "Риу Мирамар" е някой от неговите собственици.
    Точно така - преди появата на хотела там имаше къмпинг - място за опъване на палатки, свободно от високи сгради. После изникна това бетонно недоразумение. Със сигурност има по-малък оборот от един къмпинг.
    Около хотела е кочина - в това няма две мнения. И никой не говори за ествествените блата, а за мръсния плаж, пълен с найлони и хартии, за мръсния път, пълен с отпадъци от хотела. Защитникът по-горе не се е опитал да отговори за водния режим, защото това е всеизвестен факт. Вода има рядко, при това не става за пиене. Даже зъбите не можете да си измиете с нея. Хотелът никога не е пълен, но за сметка на това мутрите му ограничават достъпа до плажа - и това е всеизвестен факт.
    За вкисналата храна не знам от опит, но вече много мои познати могат да потвърдят, че това е истина. За Бацата всички знаем. Той е направо медийна звезда.
    И последно - хотелът е незаконен, независимо по кой закон го гледаме. Построен без никакви разрешителни, на плажа.
    Твърдението за пречиствателна станция е виц - всички видяхме какво са "пречиствателните станции" по Черноморието - керамична тръба, която изтича в някоя близка вада, а тя - към морето. Едва ли някой може да покаже къде е пречиствателното съоръжение към този хотел. А и като се къпете в морето - те фекалиите си плуват наоколо...

    ОтговорИзтриване
  15. Предположенията пак на камък ще ударят. Нали беше един собственик сега станаха няколко. Не съм крил, че съм запознат със ситуацията и работя със хотела. Просто ми писна да се пишат безпочвенни глупости и хората само да четат и да вярват. Жалко, че се криете зад анонимни никове и не могат да ви се предявят искове за клевета.
    Драги ми Анонимен! Сам пишеш, че не си ходил. Защо пишеш безпочвено? Прочети ми предното писание и виж какво пише за водопровода (пак без да четем). А за качеството от 3години си мия зъбите и се къпя с тази вода и нищо ми няма. За плажа пак да кажа, че е на община ОБЗОР. А за храната писах едни линкове вземете ги разгледаите. Майките нама да го препоръчват да си водята децата там ако е лоша храната. НАЛИ?
    И последно ХОТЕЛА НЕ Е НЕЗАКОНЕН. А пречиствателната станция не е виц. Който не вярва да заповяда. Ще му бъде показана.
    Благодаря за вниманието! И моля стига писахте глупости. Само ми губите времето.

    ОтговорИзтриване
  16. Бацата е престъпник и мястото му е в затвора.От години хората страдат от безчинствата на тая тъпа мутра.

    ОтговорИзтриване
  17. цитат от Zapoznat
    "Хотела, че е огромен спор няма. Но не е незаконно построен" .... "Построен е на мястото на бившия къмпинг „Простор”"
    Е как така - хем законен, хем построен на мястото на къмпинг?

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте!Аз съм Георги и съм на 10 години.През 2008 и 2009 година бяхме в клубхотел ,,Мирамар''.През втората година бяхме 4-ма,защото имах вече и сестричка.Добре бе,хора,защо говорите така за хотела,като дори не сте ходили там повечето от вас.Аз лично по-добър хотел от този не съм видял!Току-що рисувах картина ,,Ден от Мирамар''.Всичко си им е наред,само анимацията през втората година не ми хареса много.Хотела е супер и изобщо не е построен незаконно.Моля ви,махнете този хотел от черният списък!

    ОтговорИзтриване
  19. А аз съм Пенчо и съм на 7!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен1.02.2010 г., 0:43:00

    Знаеш ли колко ми пука,че си на 7 години?Я по-добре напиши някакъв коментар,който е свестен,защото пък и този хотел е прекрасен!(твойто мнение незнам к'во е,но все е тая)

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен2.02.2010 г., 0:12:00

    ами познай какво е мнението ми. Толкова съм Пенчо на 7 години, колкото ти си Георги на 10.
    Хотелът е гнусен и вдига шум. Беше много по-хубаво когато го нямаше. Тогава имаше къмпинг и чист плаж. А сега е поредната гнусна маала.
    Ей това е мнението ми, 10-годишен наборе.

    ОтговорИзтриване
  22. МИРАМАР Е НАЙ-ХУБАВИЯ ХОТЕЛ В КОЙТО СЪМ ХОДИЛА.МОЛЯ ВИ МАХНЕТЕ ТОЗИ ХОТЕЛ ОТ ГАДНИЯ ВИ СПИСЪК.ВИЕ НЕ СТЕ ДОБРЕ ЗА ТОВА КОЕТО СТЕ ПИСАЛИ ЗА МИРАМАР.ВИЕ СТЕ МНОГО ЗЛЕ!!!!МИРАМАР Е НАЙ-ХУБАВИЯ ХОТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  23. Най-хубавата кочина, която изникна незаконно на плажа.
    НАЙ ХУБАВИЯТ ХОТЕЛ, АЛТЪНЧЕ НАПРАВО! МАХНЕТЕ ГО ОТ СПИСЪКА! СЪБОРЕТЕ ГО И ПОСЛЕ ВЕЧЕ ЩЕ Е ИЗЛИШНО ДА Е В ТОЗИ ГАДЕН СПИСЪК!
    (хотелът е гаден, съответно мястото му е в някой гаден списък като този тук)

    ОтговорИзтриване
  24. Обещавам че ще махна хотела от Списъка - след събарянето му и след възстановяването на терена до първоначалното му състояние.

    ОтговорИзтриване
  25. Значи трябва да те гръмна и да опожаря гадния ви миризлив списък!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен8.03.2010 г., 2:31:00

    вие не сте добре да пишете така за хотела.тези който са писали лошо за хотела са истински тъпаци.аз съм анджела и съм на 25 год и всяка година ходим на мирамар.пенчо на 7 год. ного си тъп...

    ОтговорИзтриване
  27. За първото можеш и да имаш успех, ако успееш да гръмнеш всичките мои "аз". Ако Списъкът остане без админ, ще започне да се размножава и на други места като ще изкара и кирливите ризи на всички негови пациенти. Във всеки безплатен сървър по света дреме копие на Списъка с необходимите компромати.
    Ако Списъкът остане без админ в продължение на седмица, нови кандидати за админ ще получат автоматично писмо с пълни права.
    За второто - практически е невъзможно, защото Списъкът се хоства от Гугъл и е добре кеширан, като има още няколко стотин архивирани копия. Не гори туй що е нематериално .)
    Както сам разбираш, по-добрият вариант за теб е да пиеш една ракия за "мое" здраве.

    ОтговорИзтриване
  28. Георги на 10 години, защо се представяш за Анджела на 25 години?
    Да не си травеститът Анджела който иначе се казва Георги?
    Нали знаеш че админът винаги вижда повече неща за посетителите на сайта?
    Хайде да се представяш все с твоя ник, а?
    Виж ме "мен" - аз съм няколко човека, а все се представям като админ. Не те карам да правиш същото ама поне се представяй с едно и също име. Кеф ти Георги, кеф ти Анджела, и Урсула ако щеш, и Азис може ама да е само името което си избрал веднъж.
    А ако искаш да ме трепеш наистина имам свежи идеи как можеш да направиш това или поне да се опиташ.

    ОтговорИзтриване
  29. Цитат: Значи трябва да те гръмна и да опожаря гадния ви миризлив списък!
    06.03.2010 10:04:00


    На хотела ли говорш?
    Може да не се наложи - Слънчев бряг е вече под водата. Скоро и Обзор.
    Дай Боже!

    ОтговорИзтриване
  30. аз съм китан.аз лично съм на 19години и имам истински доказателства че съм ходил.това са снимк

    ите.и знаите че рано или късно ще паднете в затвора тъпаци такива.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен4.06.2010 г., 3:42:00

    До тоя със снимките над мен.
    Собственика на хотела е за затвора.Христо Димитров Асенов - Бацата. Ето едно линкче на отворено писмо от Игнат Раденков http://www.pr-bg.com/content/view/842/99/
    Иначе се радвам че си си починал добре пълнейки гушата на тоя престъпник

    ОтговорИзтриване
  32. tupi mutri s tupi hoteli.pluvaite i qjte govna

    ОтговорИзтриване
  33. Денислав Боев17.09.2010 г., 16:08:00

    Хотела наистина е страхотен незнам защо го плюете. Както навсякъде си има и свойте недостатъци но плюсовете са прекалено много.Наистина страхотен хотел и с удоволствие го посещавам когато мога

    ОтговорИзтриване
  34. "плюем" го, защото е построен незаконно на плажа.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен5.01.2011 г., 9:32:00

    Тъпата мутра поне за архитект да се беше бръкнала! Ама то за простака не е важно как изглежда и как се възприема, важно е да е показно-голямо, лъскаво, фалшиво! :)))
    То бива, то може, ама чак пък толкова да нямат усет тоя малоумник и простата му жена!
    Аа, и е смешно, че умика по-горе пледира против анонимността, а се е подписал: Запознат...

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен1.02.2011 г., 6:12:00

    не знам какво не харесвате на хотела, може да е някое от нещата:
    - на първа линия, буквално терсата ми беше в пясъка.
    - такъв Al има на много малко места в България
    - Водата в морето е чиста
    - Тихо и спокойно
    - На плажа има място ама мнооого, защото е на хотела и не се пълни с досадни навлеци.

    Въпреки положителните неща не може да се отрече факта, че наистина е прекалено голям.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен, току що ти доказа сам, че хотелът е незаконен:
    1. Ако терасата е в пясъка, значи хотелът е построен на плажа, което е в нарушение на законите
    2. Плажът не може да бъде на хотела, защото по КОНСТИТУЦИЯ бреговата ивица и държавната граница не могат да се приватизират, а освен това и националните ресурси също не могат да са частни.
    Следователно хотелът е незаконен, т.е. противоконституционен и трябва да бъде разрушен.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен7.06.2012 г., 1:52:00

    Хотелът е прекрасен! Не ми пука с какви и чии пари и построен! Обслужването е на супер ниво, чистотата-също. Просто всичко е на пук на сипещите лайна. Ако минимален процент от тези, които имат пари, ги ползват по този начин, нашето племе може и до държава да прерастне! А понеже всички тук са за "законното", питам какво е личното Ви поведение на улицата? Или сте за "законното" само тук и на думи?

    ОтговорИзтриване
  39. Няма как да е напук на сишещите лайна, понеже самият хотел сипе лайна в морето.
    За законното ако говорим, какво е било личното поведение на собствениците, за да построят това нещо по незаконен начин?

    ОтговорИзтриване
  40. Здравейте!
    Работих в хотел Мирамар известно време и съм отвратена от отношението на работодателите.
    След интервюто и уговорката да започна работа, на втория ден се оказа, че половината от управниците изобщо не знаят за новопостъпилият работник. Отношението е отвратително - тормозят те, мачкат те, нагрубяват те, непрестанни необосновани забележки, потъпкват правата ти като работник и ЧОВЕК! Натякват, че персонала е тук за красота и престиж, няма право да се обажда, жалва или претенциозничи.
    Относно спални помещения и храна: имах честта да спя в хотелската част, което може би е единственото хубаво, което ми се случи, на фона на похабените нерви и разочарованието. Сервитьорите например спяха по 8 човека в мазето, стаята миришеше на мухъл, защото беше прекалено влажно. Не съм запозната, но имам чувството, че тези помещения изобщо не фигурират в официалния план, защото едва ли има компетентен орган, който да позволи там да живее човек. МОЖЕ пък и да има, не знам. За закуска,обяд и вечеря получавахме СУХАТА храна, остатък на 2-3 дни, от туристите. Нито веднъж не хапнахме здравословна храна, при положение, че едно от условията за постъпване на работа беше "осигурена храна". Е, питам аз, ако нямах 1 стотинка в джоба си да ходя да си купувам супички, с това ли щяха да ни тъпчат цяло лято - пържени филии, омлети, бухтички и още куп тестени храни.
    ЗАБРАНЕНО е да се разхождаш из хотела, когато имаш няколко почивни часа. Следователно аз не мога да сляза да подишам чист въздух, трябва да напусна територията на хотела или да стоя като затворник между 4 стени. ЗАБРАНЕНО е в почивния си ден да отивам да се храня в стола(чийто вход е забранен за туристи) с цивилни дрехи. Поредната необоснована забележка на салонен управител, при положение, че един от тях каза, че няма проблем, другият след него каза, че е забранено. Самите управители непрекъснато си противоречат. ЗАБРАНЕНО е да ходиш на плаж в почивния си ден на територията на хотела. А си отишъл, а бой де! Същата забрана важи и за другите хотели, които са един след друг на плажа. Разбираемо е да не допускат чужд персонал на територията на хотела, но своя собствен? При положение, че отново единият управител позволи и каза, че може, а другият забрани.
    И върха на сладоледа - идва управителката на ресторанта Галя не знам си коя, вика мен и една сервитьорка и казва да подпишем молба за напускане без дата. Тя, разбираш ли, щяла да прецени кога да напише дата и дали изобщо да ни гони. А когато я попитах защо и какви са нейните доводи да ни заплашва с гонене тя се развика да подписваме. ЗАСТАВИ ме да подпиша. Значи ако тя ме беше изгонила на 20 юли аз по средата на лятото ще остана без работа, защото сезона вече одавна е започнал. След това я помолих да говорим насаме в кабинета й, помолих я да си изтегля молбата, защото не искам да напускам и ако тя има основание нека прекрати договора ми. След което тя се разбесня, разкрещя и каза че нищо няма да връща, че било масова практика да се подписват работниците даже на празни листове, че щяла да ме уволни дисциплинарно, защото съм закъснявала с по 10 мин. за работа, била съм неизпълнителна и други. Опитах се да се защитя, да й обясня, че това, което казва не е вярно, че отивам дори 5-6 мин преди работното време. А в отговор Галя заяви, че което тя каже, това е вярното. Представете си вече с какъв човек си имате работа. След това ме заблъска към вратата, удряше ме по ръцете, стискаше ми ръцете, за да не мога да се предпазя. Предупреди ме да не надавам много глас, защото тя била управител на голяма хотелска верига с няколко адвоката зад гърба си, а аз съм била никоя, пък и никой нямало да ми повярва.
    Поработих още ден-два, докато си взема заплатата, а тя не преставаше да пуска злобни шеги и забележки пред колегите.
    Ака някой мисли да започва там работа мога да му дам съвет добре да си помисли, има ли нерви за трошене! Добрата, работлива, послушна пчеличка.

    ОтговорИзтриване

Използвайте това поле за да напишете превод на страницата, да допълните с факти, или да коментирате написаното. Ако превеждате страницата, уточнете езика, на който пишете. Моля, пишете българските коментари на кирилица!

Нека повече хора да разберат кой е виновен за умиращата природа в България! Можеш ли да преведеш текста на друг език? Цъкни по-горе върху "публикуване на коментар" напиши на какъв език превеждаш и се опитай да направиш възможно най-точен превод.
(en) Did you translate the text above to your language? Let more visitors to read the black list. Publish your translation as a comment.

(bg) Забележка: * Фекалната маса от хотелите е изчислена от броя предлагани места по средната дневна маса фекалии от възрастен, при условие, че в хотела няма вегетарианци. Ако гостите са вегетарианци, масата се преизчислява по коефициент 1.4.
(en) A clarifying note: * The weight of excrements produced by the hotels was calculated based on the number of guests who can be accommodated and the average daily amount of excrement produced by an adult, provided that he is not a vegetarian. If the hotel guests are vegeratians, the weight of their excrements must be re-calculated by applying a quotient of 1.4.
(it) Spiegazione: * La quantità di escrementi umani si calcola secondo il numero di ospiti che ci possono accomodarsi e la quantità media di escrementi per un adulto non-vegetariano. Se gli ospiti sono vegetariani, questa quantità si moltiplica per 1,4.
(ro) O nota de clarificat: * Greutatea excrementelor produse de hoteluri a fost calculata luand in considerare numarul de oaspeti care s-au cazat si de media de excremente produsa de un adult zilnic luand in calcul ca nu este vegetarian. Daca oaspetii hotelului sunt vegetarieni atunci se va recalcula luandu-se in considerare un coeficient de 1.4.

Данни за посещаемостта: Броят уникални посетители от създаването на сайта до сега се вижда в оранжевия брояч в края на тази страница. За средната дневна посещаемост погледнете картата и брояча в дясното поле.