Зелена България

"Зелена България" - новопоявила се партия, която се пръкна на мястото на изчезналия "Зелен Алианс". Вероятна собственост на Красимир Гергов. Вижте тук за подробно обяснение защо са в Списъка.

(it) „Bulgaria verde“ – un nuovo partito che sostituisce l'alleanza verde sparita. Forse sono proprietà di Krassimir Gergov. Per una spiegazione completa, clicca qui.


Пояснителна страница защо партията "Зелена България" е в този списък
Странното явление "Зелена България" се появи скоро след изчезването на "НПО"-то "Зелен Алианс". "Лицата" на тази новоизлюпена партия се прочуха с крайно некомпетентните си изказвания, неграмотно преписани от чужди изявления.
Кое е странното: Въпреки, че партията обявява защитата на природата за приоритет в платформата си, срамежливо избягва всякакви наболели въпроси, като например - унищожаването на Рила и Пирин, съсипването на Иракли, презастрояването на Черноморското крайбрежие, заличаването на Камчийските пясъци и застрояването на Шабленския плаж, ... и още много наболели въпроси.
Вместо това, така наречените "зелени тигри" тръбят за почистване пред блока и садене на дръвчета по улиците. До тук може да се предположи, че тази партия е частна собственост на Гергов, или на някой друг от членовете в нашия списък. Според други предположения, тази партия е собственост на Черепа.
Ето как проверихме дали това е така. Така наречената "зелена" организация има форум, в който администраторът си пише сам от името на "обикновените хора", които уж щяли да гласуват щото обичали чисти кошчета, та даже си давали заплатите като дарения.
На 8.10.2007 г, след покана от администратора, модераторът на blacklist посети форума и написа следното:
След "любезната" покана от админа, се включвам тук за да получа някои отговори, на които очаквам да се затрудните. Оставям настрана клакьорските съобщения за харизаните пари и за декларациите че от бабата до бебето ще гласуват за вас.
Твърдите че сте се свързали със зелени европейски партии и с НПО-та от Балканите, но нищо не казвате за българските НПО-та. Имате ли контакти с българските НПО-та, които наистина да имат опит в защитата на природата, или само за пяна сте лепнали някое от чедата на Амадеус & Co. ? С кои НПО от България имате контакти?
Твърдите че сте създали експертен съвет с най-добрите експерти в областта на екологията. Айде да видим кои са те, че нещо най-добрите експерти не могат да се сетят да са участвали в такъв съвет. Та нещо не разбрахме каква е дейността на вашия създаден "експертен съвет" и какво е оставил до момента. Значи...?
Въпреки "бурната" ви дейност не виждаме ваши реални действия в защита на парковете Рила и Пирин, както и адекватни действия срещу унищожаването на Черноморието. Точно напротив - виждаме мълчание и замазващи призиви за чистене пред блока Laughing
Докажете, че наистина се борите срещу унищожаването на природата, ама с действия, не със създаване на говорилни. Иракли е на морето - опитайте да спрете унищожаването му, което върви с пълна пара и в момента. Рила и Пирин всеки ги знае - спрете застрояването им. Знам че точно там няма да направите нищо, защото вашите собственици (пардон - спонсори) не искат това да се случи. Днес Амет и СерГей, гушнати един в друг, правят първата копка на незаконния курорт "супер Боровец". Някой да е направил нещо против това? Поне една декларация против застрояването? Тц!
Членувате в Черния списък: http://bgnature-blacklist.bravehost.com
Ако не ви харесва да сте в него - следвайте инструкциите. Ама гледайте да не се отчетете с демонстративно залесяване с Robinia, че май само на такава глупост сте способни Laughing
Чакам отговори, с които да се защитите.
***
за сведение, че виждам лични въпроси:
Не членувам нито в НПО, нито в партия. Не съм и еколог.
Колкото до доброволна природозащитна активност - имам доста зад гърба си, и със сигурност не съм садил само дръвчета.
След 8 минути това съобщение беше изтрито. Нашият модератор помоли изтритото съобщение да бъде върнато на мястото му, и все пак някой да даде отговор, иначе изводът е, че някой от Списъка е собственик на партията. След 4-5 минути и това съобщение беше изтрито, а IP- адресът беше блокиран (проверете да влезете през youhide.com във форума на въпросната партия и ще се убедите сами в това. Това се повтори през още два proxy-сървъра. От днес във въпросния форум е забранено всяко потребителско име, съдържащо думите "black", "list", "черен" и "списък". За по-малко от 30 минути наблюдавахме изтриване и блокиране на достъпа на други двама участници с подобни въпроси, но нямащи нищо общо с нашия сайт.
След един ден атака от страна на blacklist, админът на форума проумя че е излишно да изтрива линка към нашия сайт. Но, верен на призванието си, продължи да изтрива всичко, което е неудобно за партията му. На 10.10.2007 друг посетител на форума постна линк към сайта http://saverila.ludost.net, къдетo са обявени протести в защита на природата. Линкът беше изтрит от админа след 2 минути. След повторното публикуване линкът беше изтрит почти веднага. Дали това е поведение на природозащитна партия?
Друг потребител пък забеляза, че за да бъде прочетена програмата на партията, трябва да се регистрираш. Странно условие за четене на публичен документ!
Изводи
От случилото се следва, че:
"Зелена България" наистина е лакей на някого, който присъства в Черния списък. Иначе нямаше да бърза с изтриването на всеки пост, водещ към Списъка и към сайтове в защита на природата.
Членовете на "Зелена България" се страхуват от реално присъствие във форума им. Това е причината да блокират безогледно всеки неудобен за тях IP. Те не се интересуват от диалог, а само от театър. Сиреч - функцията им е да прикриват действителността с псевдоактивност.
Вероятно тази политическа партия се опитва да грабне тази част от избирателите, които искат да спрат беззаконията с природата, но е абсолютно сигурно, че ако награби големия кокал, тази същата партия ще си нагласи законите така, че да заграби и малко останалата природа.
Въпросите към "Зелена България" останаха без отговор, но ще бъдат тук и на още няколко места, докато не получат отговори. А до тогава обявяваме следното общо разследване:
КОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ НА "ЗЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ"?
Изпращайте вашите предположения по пътя на логиката или доказателства на blacklist@mail.bg.
А ето и малко информация за "Зелена България". вижте сами и преценете дали точно тези хора биха пазили природата:
БАНСКО - Александър Дурчов - кандидат за кмет (син на зам.щефа на РПУ Банско):
“Синовете на кмета Александър Краваров, на зам. шефа на РПУ Христо Дурчов и на хотелиерите Рускови са мъчителите на 3-те момчета в Банско“е водещето заглавие на “Струма“. Статията продължава така: Градът под Тодорка е настръхнал срещу жестокостта на Любомир Краваров, Александър Дурчов и Александър Русков, които изтезавали питомците на дома за сираци Алберто, Симеон и Румен, прокуратурата ще реши има ли основание за повдигане на обвинение за случилото се на 1 март, прикривано от директорката на училището Елена Тодорова.” (Darik News, 26.04.)
РАЗЛОГ – листа за общински съветници:
Мартин Петров – собственик на дървопреработвателен цех. ”По данни на горските в момента в Разложко законно работят само три цеха - на “Балканстрой”, “ИКО” на Иван Кондев и “Майк трейдинг” на Мартин Петров” (Journey.bg, 17.09.2002)
д-р Русалка Радушина
Весела Дърпатова - наша стара позната, член на Черния списък
ПЕТРИЧ - Димитър Радовски (водач на листата за общински съветници) - едър близнесмен, най-големия нов строителен комплекс в Петрич е негов.
АЙТОС - Генчо Костадинов (водач на листата) собственик на Айтос Газ ООД
КОТЕЛ - Лъчезар Темелков (водач на листата) шеф на застрахователното дружество “Евроинс” в Сливен-
КЮСТЕНДИЛ - Росен Гаминчев – За никого не е тайна, че братя Гаминчеви и синовете на Мърлата са кукловодите на автоджамбазите. Според осведомени източници на "Параграф 22" по онова време Васил и Росен Гаминчеви притежават кафе-аперитив "Амадеус" в центъра на Кюстендил и верига хранителни магазини. Двамата наистина започват трудовите си кариери си като "момчета за всичко" в местните структури на бившата "ВИС". След скандал с боса на "ВИС" - Георги Илиев (вече покойник), те започват самостоятелен застрахователен бизнес (под "шапката" на ЗК "Юпитер"), а около парламентарните избори през 2001 г. дори се "завъртат" около голямата политика: осигуряват офис и средства за регионалната кампания на движението "Гергьовден", като в знак на благодарност Любен Дилов-син прави Росен Гаминчев водач на кюстендилската листа на "Гергьовден".
ВЕЛИНГРАД –листа за общински съветници
Златко Златанов - управителят на “Голд” ООД и председател на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и до три години ще направи града топ курорта на България (бетон, бетон, и пак бетон)
Борис Голомехов- член на контролния съвет на “Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград”
Как мислите? Чии интереси ще защитават тези бизнесмени? Своите или на природата? На 5.11.2007, в предаването "Преди полунощ" по радио Z-Rock стана ясно, че "Зелена България" е паразитирала директно върху ПиАр-а на отдавна известната Зелена партия на Каракачанов. След поредица от манипулации, "Зелена България" са получили първия номер в изборната бюлетина за София. Под този номер беше регистрирана Зелената партия на предишните избори. Освен това, ЦИК са бойкотирали участието на Зелената партия, като са поставяли странни условия. Капак на всичко е било и арестуването на петима кандидати за кметове от Зелената партия, защото са се движили пеш по уличното платно (тротоарът е бил задръстен от паркирали коли). В същото време "Зелена България" тръбяха че са единствените "български зелени", "тези които защитиха Иракли". Малко по-късно пък защитниците на Иракли обявиха в сайта си че нямат нищо общо със "Зелена България" и няма да имат. Сапунените мехури на "Зелена България" се пукаха бързо, включително и циганската им лъжа, че Ал Гор ще им дойде на гости в България. Неподозиращият за съществуването им Ал Гор отговории че няма планове да идва насам.
Ясно като бял ден е, че "Зелена България" е бизнес-партия със собственици. Ясно е че лицата, които са начело на "Зелена България" са само "бушони". Кои са собствениците?
Ако разполагате с достоверна информация или логични предположения, пишете на blacklist@mail.bg
А, между другото, в последно време партията "Зелена България" се трансформира в организация "Природата за хората и регионите"

2 коментара:

Използвайте това поле за да напишете превод на страницата, да допълните с факти, или да коментирате написаното. Ако превеждате страницата, уточнете езика, на който пишете. Моля, пишете българските коментари на кирилица!

Нека повече хора да разберат кой е виновен за умиращата природа в България! Можеш ли да преведеш текста на друг език? Цъкни по-горе върху "публикуване на коментар" напиши на какъв език превеждаш и се опитай да направиш възможно най-точен превод.
(en) Did you translate the text above to your language? Let more visitors to read the black list. Publish your translation as a comment.

(bg) Забележка: * Фекалната маса от хотелите е изчислена от броя предлагани места по средната дневна маса фекалии от възрастен, при условие, че в хотела няма вегетарианци. Ако гостите са вегетарианци, масата се преизчислява по коефициент 1.4.
(en) A clarifying note: * The weight of excrements produced by the hotels was calculated based on the number of guests who can be accommodated and the average daily amount of excrement produced by an adult, provided that he is not a vegetarian. If the hotel guests are vegeratians, the weight of their excrements must be re-calculated by applying a quotient of 1.4.
(it) Spiegazione: * La quantità di escrementi umani si calcola secondo il numero di ospiti che ci possono accomodarsi e la quantità media di escrementi per un adulto non-vegetariano. Se gli ospiti sono vegetariani, questa quantità si moltiplica per 1,4.
(ro) O nota de clarificat: * Greutatea excrementelor produse de hoteluri a fost calculata luand in considerare numarul de oaspeti care s-au cazat si de media de excremente produsa de un adult zilnic luand in calcul ca nu este vegetarian. Daca oaspetii hotelului sunt vegetarieni atunci se va recalcula luandu-se in considerare un coeficient de 1.4.

Данни за посещаемостта: Броят уникални посетители от създаването на сайта до сега се вижда в оранжевия брояч в края на тази страница. За средната дневна посещаемост погледнете картата и брояча в дясното поле.