Мирела

"Мирела" - агенция за недвижими имоти (с управител Мирослав Христов), която се е специализирала да продава незаконно построени сгради. Например имоти в незаконно строящите се курорти "Супер Паничище" (под името "Рила лейк Ресорт") и "Супер Боровец" (под името "Евъргрийн Вилидж"). Основен търговец на имоти в свръхзастроения град Банско. Официално партнира на "Рила Спорт" и "Линекса".

(it) Mirela – agenzia immobiliare (con manager Miroslav Hristov), specializzata nella vendita di edifici illegali, per esempio, le case nel „Rila Lake Resort“ a „Super Paničište“ e Evergreen Village a „Super Borovec“. Maggior agente immobiliare a Bansko, una città già sovraffollata.

25 коментара:

  1. ПОСРЕДНИЧЕСКА УСЛУГА ??? ОТ МИРЕЛА относно продажба на апратамент, находящ се в гр.София, ул. Върбица - 2

    1. Липса на юрист при сключването на предварителния договор и преговорите с купувача.
    2. Предварителния договор бе изготвен от мен.
    3. Комисионният договор ми бе изпратен виа майл на 18 април ?? 2008г. – 3 дни след нотариалното прехвърляне.
    4. Офертата за апартамента присъства на сайта на Мирела през цялото време до нотариалното изповядване
    5. Затруднени отношения с продавача поради обвинения в опит за измама от моя страна заедно с Мирела, поради наличието на офертата за продажба в сайта на Мирела.
    6. Пълна незаинтересованост от брокер / Бистра Димитрова / за окончателното приключване на сделката – дори не бе предложено предоставяне на пълномощия за изготвяне на необходимите документи. Телефонните обаждания – два пъти се свеждаха само до въпроса кога, при кой нотариус и по кое време ще бъде изповядана сделката.
    7. Изготвяне на тристранно споразумение с Райфайзен банк от моя страна и липса на помощ от страна на юрист на Мирела относно успешното погасяване на ипотеката преди нотариалното прехвърляне.
    8. Дезинформация от страна на брокера за часовете на последния оглед и срещата при нотариус за деня на сделката. Бях инстуктирана на телефонния си секретар със заповеден тон от Бистра Димитрова да се явя на 15 април в 11ч пред апартамента и в 14 ч в кантората на Дахтеров с уверението, че часовете са уговорени предварително с купувача. – още един повод за некоректни отношения и допълнителни подозрения от купувача до последния момент. Верните часове бяха 10ч в апартамента и 12 часа при нотариуса.
    9. Неприемливо поведение от страна на брокера на Мирела – груб език, некомпетентна подготовка на документ за тежести, липса на ефективно координиране на действията между купувач и продавач. Брокерът чакаше пред нотариуса и ме посрещна с израза – Изпратихте ме за зелен хайвер, нали ? Дали Ръководството на Мирела счита това за подходащо поведение към клиенти, от които очаква възнаграждение за несвършена работа ?
    10. Нотариалния акт бе подготвен от мен – дори не бе предложено от брокера на Мирела, независимо, че присъства като задължение на Мирела в комисионния договор.
    11. Двудневен телефонен тормоз на мен и семейството ми от брокери на Мирела които не се представят и отправят заплахи и обиди. Единствено с Камелия Костадинова на третия ден бе възможно провеждането на смислен разговор.




    Адвокат Нели Пугева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте аз имам много информация за МИРЕЛА , бях там за малко и видях за какво става на въпрос , нещата са жестоки ,те нямат никаво нормално отношение към своите служители и клиенти ,имам много да кажа ..и те първа подготвям това !

      Изтриване
  2. Това са най измамната фирма!!!Като се има предвид и техният управител-Мушеника Мирослав Христов,който не дава заплати на служителите си и ги тормози като затворинци!Никога не отивайте при тях!Те са мушенници и измамници!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте аз имам много информация за МИРЕЛА , бях там за малко и видях за какво става на въпрос , нещата са жестоки ,те нямат никакво нормално отношение към своите служители и клиенти ,имам много да кажа ..и те първа подготвям това !

      Изтриване
  3. Няма как да ви предоставят юрист, защото нямат такъв! Христов е завършил право в Академията на МВР, но няма хабер от гражданско право. Той не издава касови бележки за комисионните, които взима от физически лица и не плаща и данъци върху тях. Осигурява работниците си на минимална заплата, глобява ги неправомерно, към клиентите си фирмата е нелоялна защото се случва да взима различни комисионни на двете страни по сделка за наем или продажба.Не плаща болнични... Брокерите нямат елементарна правна култура какво са тежести на имот, ДДС и други подобни.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз бях измамена от МИРЕЛА , ПО ПРАВО НЕИН БРОКЕР-МЕНИДЖЪР- Надежда Неделчева. Дойдох от провинцията/от Пловдив/ да гледам един апартамент, който тя ми предложи/било топ оферта , не за изпускане/, и на уговорената среща /от предишния ден/, тя не дойде. Чаках 30 мин. тел. и даваше само заето, накрая ми вдигна и ми каза че не може да дойде? на среща която тя ми определи и знаейки, че идвам от 100км. път, а тя ми каза само "ИЗВИНЯВАЙ"-просто така.Какво повече да кажа, ПАЗЕТЕ СЕ ОТ МИРЕЛА

    ОтговорИзтриване
  5. Мирослав Христов е МОШЕНИК !!!
    ПАЗЕТЕ СЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. ДАНА ПРОПЪРТИ ЕООД - СХЕМА ЗА ИЗНУДВАНЕ НА ПАРИ ОТ КЛИЕНТИ, ПОД ПРЕДЛОГ ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА ИМОТИ.НАМИРА СЕ НА АДРЕС ГР ВАРНА, УЛ. НИКОЛА МИХАЙЛОВСКИ,4 СЪС СОБСТВЕНИЧКА ДАНА НИКОЛОВА.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също искам да заведа дело за измама срещу Дана пропърти. Схемата на измама е същата“ договор за гаранция с купувач, след това съобщение, че продавачите се отказват от продажбата, след което Дана Николова обещава да върне гаранцията в срок от една седмица, но не я връща. моля публикувайте името на адвоката, при който сте завели дело. Ако се съюзим, имаме повече шансове да да се преборим за нашата кауза.

      Изтриване
    2. Голяма смешка е тази от ДанаПропърти".Сложила референции и благодарствени писма от разни лица,че и от името на племенницата си Слава Делчева:)Виж на,как благодарение на фирмата си купили апартамент.!:)

      Изтриване
  7. ДАНА ПРОПЪРТИ ЕООД - НАЙ ГОЛЯМА МОШЕНИЧКА ДАНА НИКОЛОВА СОБСТВЕНИЧКА И УПРАВИТЕЛКА НА ТАЗИ ФИРМА. НАМИРА СЕ НА АДРЕС ВАРНА, УЛ. НИКОЛА МИХАЙЛОВСКИ,4. НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ТАЗИ ФИРМА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, ЩЕ ВИ ИЗМАМЯТ. ВЗЕ МИ 1000 ЕВРО ЗА ГАРАНЦИЯ ЧЕ ЩЕ ДОГОВОРИ ЖЕЛАНАТА ОТ НАС ЦЕНА, СКЛЮЧИХМЕ ДОГОВОР ЗА ГАРАНЦИЯ С КУПУВАЧ. НО НИТО ДОГОВОРИ ЦЕНАТА, НИТО ВРЪЩА ПАРИТЕ. ПОДАДОХ ОПЛАКВАНЕ СРЕЩУ НЕЯ В ПОЛИЦИЯ. СЪЩО ТАКА ЩЕ ЗАВЕДА ДЕЛО В СЪДА. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ДАНА ПРОПЪРТИ ЕООД.

    ОтговорИзтриване
  8. Чиста измама и изнудване - "Дана Пропърти"ЕОД намиращата се на адрес Никола Михайловски,4 със собственичка и управителка Дана Николова.Майка ми реши да си купи апартамент във Варна и се обърнахме към тази фирма - посредник.Предложиха ни апартамент във Възраждане, който много харесахме. Г-жа Николова ни предложи да сключим Договор за гаранция с купувача за да преговори желаната от нас цена за което поиска да й преведем 1000 евро, за да започне преговори за цената. Само при това условие се съгласи да преговаря. Но не направи нищо по въпроса, и по договора трябваше да ни върне парите, но отказа да го направи. Също така през цялото време ни отказваше срещите със нея и с продавачите.
    Брокер: Руми Мортон

    Личен телефон: 0887 474766 ; 0898976449 или 052 600988
    e-mail: property.dana@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  9. До всички, които са решили да кандидатстват за работа в БЕКС - АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ намираща се в София, на ул. Славянска 29 А, ет 2, офис 8 !!!

    ! ВНИМАНИЕ ! ИЗМАМА!

    Уважаеми бъдещи кандидати - колеги брокери или консултанти . Работата в тази " агенция" е чиста загуба на време и пари от ваша страна. До сделка няма да стигнете. СХЕМАТА на Управителите на агенция БЕКС ИМОТИ - СОНЯ ПОПОВА и Асен Янев е, че в момента в който усетят, че има достатъчно предпоставки за успешно сключване на договор за покупка или продажба на недвижим имот Ви отстраняват от работа, без да ви дължат никакво обяснение. Така можете да си работите, колкото си искате, да правите десетки ЕКСКЛУЗИВНИ ДОГОВОРИ, но пари няма да видите.

    Уважаеми клиенти,
    БЪДЕТЕ КРАЙНО ПРЕДПАЗЛИВИ ПРИ ПОДПИСВАНЕТО НА ЕКСКЛУЗИВНИ ДОГОВОРИ С АГЕНЦИЯ БЕКС ИМОТИ ООД!!!
    Работих 3 седмици в агенцията и направих 4 ексклузивни и 4 обикновени посреднически договора. А ме освободиха, защото се разболях и 3 дни не бях на работа - въпреки, че ги бях уведомила за състоянието си. Съвсем отделен въпрос е , че работех по слелки с над 5 500 евро печалба за агенцията при която би следвало да получа 30% и договори от всички страни. Явно не са харесали цвета на очите ми, защото не ми дадоха логично обяснение защо ме отстраняват от работа !!!
    :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изгонили са те Мирослава Димитрова защото си крадла и лъжкиня и прокуратурата още те търси. За това са ти взели фирмения телефона/който си обявила за свой и на който още те търсят кредитни институции да връщаш кредити и прокурори/ и са ти посочили вратата. Тази работа не е като да мамиш хората по интернет да си купят дрехи жтора употреба.

      Изтриване
  10. Мирела е единствената агенция за недвижими имоти, където се обявяват реалните доходи на брокерите и се плащат всички данъци и осигуровки. Казвам го като човек, който дълги години работи в този бизнес, преди Мирела и в други агенции. Има железни правила, който е кадърен и ги спазва има свободата да печели. Фирмата е с възможности, организацията е различна, брокерите там са много, но за съжаление брокерите по призвание са малко, повечето опитват и си тръгват бързо.. но това е действителността.. за съжаление

    ОтговорИзтриване
  11. дале4 от мирела некоректни,некомпетентни и незаинтересовани от клиентите си.брокерите и мениджърите не са запознати със законите.Некоректност във всяко едно отношение.Изнудват за комисионна още преди изповядването на сделката и след това пълно невидение.Не се подлъгвайте с тях.

    ОтговорИзтриване
  12. Много некоректни и големи мошенници са Мирела.От голямата база данни на Мирела не можаха да ми намерят нито един читав имот. Търсачката им не работи въобще както трябва.Всичко намирах аз от интернет като бях задължен да го предоставя на фирмата и те да ми уреждат огледите. До тук добре но за повечето имоти които ме интересуваха ми бе казано че са фалшиви и "колегите" им са ужасно несериозни.След което установих, че същите имоти започнаха да се предлагат на техния сайт на доста по-високи цени.След като огледах доста имоти чрез тях решиха че ми стига толкова и повече не искали да гледат нови имоти - трябвало да си избера някой от гледаните вече и ми ПРЕКРАТИХА договора едностранно.Но все пак ако купувам някой имот който съм гледал с тях им дължа комисионна.Интересно ако така се отнасят към клиентите си как са просъществували до сега се питам аз ???

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6.09.2013 г., 8:12:00

    и явлена не са по-добри
    ако можете купувайте без посредник

    ОтговорИзтриване
  14. при сделки с имоти
    НИКОГА не подписвайте каквото и да било без адвокат
    Внимавайте за комисионната,често я пише с дребен шрифт
    Не давайте пари без да получите касова бележка за сумата.Длъжни са да Ви издадат.Бъдете сигурни,че работата на агенцията приключва до подписване на предварителния договор и до получаването на комисионната.
    Най-добре си наемете адвокат ,ще ви излезе далеч от-евтино и по- сигурно отколкото да работите а агенция.Най-големите в бранша са най-големите мошеници,изглежда така се постига успех в БГ
    Желая на Всички успешни сделки и си отваряйте очите

    ОтговорИзтриване
  15. Работих в МИРЕЛА четири години и единствената причина да напусна е, че пред мен се отвори възможност да замина за чужбина.
    Заради опита си в тази фирма се обръщам към всички, които четат този блог и признавам, че се изненадах да видя името на МИрела в него.
    В Мирела брокерите работят професионално, не разчитат на фалшиви обяви и не предлагат имоти с недействителни снимки. Клиентите получават помощ от първото обаждане – насока за квартал, вид и тип имот, съвети при плащане с кредит. В момента тбившите ми колеги са от малкото, които работят на „светло“ и пишат фактури да всяка получена сума. Мирела е страна по доховорите и така поема ангажимент към клиентите си дори и след приключването на сделката. Задължително брокерите присъстват при нотариусите, след което придружават клиентите си до закупения имот, за да се убедят, че всичко с него е наред.
    Препоръчвам Мирела на търсещите имоти, както и на търсещите работа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, със сигурност Мирела съвсем професионално ще ви продадат незаконно построен имот.

      Изтриване
    2. Ако сте коректен брокер на Мирела ,защо сте анонимен?

      Изтриване
  16. Напълно подкрепям мненията за МИРЕЛА че са мошенници и давам пример.Продават апартаменти от уж така наречения луксозен комплекс перла.
    http://www.imotisofia.net/imoti/кв-Витоша-гр-София-Апартаменти-офиси-и-търговски-обекти-за-продажба-в-комплекс-от-затворен-тип-offer42185.html
    ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС, ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС

    Местонахождение:
    гр. София, кв. Витоша, ул. Могилата

    Виж на картата

    Етап на строителство: Разрешение за ползване (Акт 16)

    Пусков срок: 01.2012
    Днес направих справка в имотния регистър и за този комплекс има 180 страници със залози ипотеки и възбрана.В момента имат и апартамент на търг от ЧСИ като след оглед на сградата се оказа че и няма акт 16.Незнам от къде си изсмукват измислени информации а да не говорим за тоя лукс че все едно с лопатата са работили.

    ОтговорИзтриване
  17. Аз също не съм доволна от услугите на агенция "Мирела"-Варна!!! Ако можете да избегнете каквито и да е било агенции -> най-добре купувайте без посредник, НО с консултация при адвокат! Успех!

    ОтговорИзтриване
  18. Управителят на Мирела Г-н Христов е недостоен и неуважаващ себе си човек.Назначава хора без да ги осигурява на реални заплати.но при кандидатстване за работа заявява категорично че осигуровките са на реалността.

    ОтговорИзтриване

Използвайте това поле за да напишете превод на страницата, да допълните с факти, или да коментирате написаното. Ако превеждате страницата, уточнете езика, на който пишете. Моля, пишете българските коментари на кирилица!

Нека повече хора да разберат кой е виновен за умиращата природа в България! Можеш ли да преведеш текста на друг език? Цъкни по-горе върху "публикуване на коментар" напиши на какъв език превеждаш и се опитай да направиш възможно най-точен превод.
(en) Did you translate the text above to your language? Let more visitors to read the black list. Publish your translation as a comment.

(bg) Забележка: * Фекалната маса от хотелите е изчислена от броя предлагани места по средната дневна маса фекалии от възрастен, при условие, че в хотела няма вегетарианци. Ако гостите са вегетарианци, масата се преизчислява по коефициент 1.4.
(en) A clarifying note: * The weight of excrements produced by the hotels was calculated based on the number of guests who can be accommodated and the average daily amount of excrement produced by an adult, provided that he is not a vegetarian. If the hotel guests are vegeratians, the weight of their excrements must be re-calculated by applying a quotient of 1.4.
(it) Spiegazione: * La quantità di escrementi umani si calcola secondo il numero di ospiti che ci possono accomodarsi e la quantità media di escrementi per un adulto non-vegetariano. Se gli ospiti sono vegetariani, questa quantità si moltiplica per 1,4.
(ro) O nota de clarificat: * Greutatea excrementelor produse de hoteluri a fost calculata luand in considerare numarul de oaspeti care s-au cazat si de media de excremente produsa de un adult zilnic luand in calcul ca nu este vegetarian. Daca oaspetii hotelului sunt vegetarieni atunci se va recalcula luandu-se in considerare un coeficient de 1.4.

Данни за посещаемостта: Броят уникални посетители от създаването на сайта до сега се вижда в оранжевия брояч в края на тази страница. За средната дневна посещаемост погледнете картата и брояча в дясното поле.